lauantai 20. lokakuuta 2012

Joulukortteja

Kaivelin vähän kuva-arkistoja, sillä olen kuullut, että jotkut tekevät joulukorttinsa ajoissa(?). Oma tapani on tehdä ne viimetinkaan, mikä on tosin muutenkin mulle se omin ja vallalla oleva tapa. Viime vuonna päätin päästä helpolla ja tehdä kortit tietokoneella, mutta silti jouduin viimeisenä lähetyspäivänä rekrytoimaan koulussa kaverit korttien kasaus- ja postitusavuksi...

Tässä kuitenkin ensimmäinen (/3) joulukorttipostaus: muutamia sekalaisia joulukortti-idiksiä laidasta laitaan (ja eri viitseliäisyysasteilla). Ja jos näistä ja seuraavista postauksista ei löydy inspiraatiota, niin hyvänä ohjeena korttiin kuin korttiin on liimata korttipohjalle kaksi erikokoista paperia päällekäin ja vielä niiden päälle koriste. Hyvää tulloo!

Sinetti on tehty kuumaliimapyssyyn soveltuvalla sinettilakalla. Ja alla pieni nippu niintä.
Koristeinahan voi käyttää mitä tykkää. Tässä Tiimarista hamstrattuja helmiä.
Noin paksussa paperissa oli sellainen vääntäminen, etten useampaa tehnyt ;D
Kysyy myös viitseliäisyyttä, mutta ohutta paperia on ihan helppo leikellä!
Puinen poro on Tiimarista myös mutta figuuri on helppo jäljentää paperille.

Tämä seuraava kortti syntyi ihan vaan siitä ajatuksesta, että halusin tuolle pienelle huopasydämelle keksiä jotain kivaa käyttöä. Tuollaisen ikkunan teko on ihan hyvä tapa korttiin kuin korttiin, jossa halutaan päästää "koriste" liikkumaan. Mutta joulua ajatellen ihan kelpo kortteja saa aikaiseksi jo tekemällä palloja kivoista papereista ilman tuota "päällikerrosta".


4 kommenttia:

  1. ihania kortteja! yritin valita lemppariani mutta se oli vähän hankalaa kun tykkäsin kaikista :) jospa sitä tänä vuonna myös askartelisi joulukortit itse! piristäähän tuollainen paljon enemmän kuin valmiiksi ostettu kortti!

    VastaaPoista
  2. Koska voin tulla tekemään tän postauksen ekoja kortteja sun joulukorttitehtaaseen? Jospa mäki saisin aikaseks parit OIKEAT joulukortit... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHA tota nimeä... sori vaan... :D
      Saat ihan oikeesti tulla tekee ku toi oppari on pois! Mulla on tota sinettisysteemiäkin vielä vaik kui paljon.

      Poista