torstai 21. marraskuuta 2013

Lippunauhaa ja nappikoristeita

Viitaten edelliseen Itsetehtyä-postaukseen – tässä vähän lisäkuvaa makoisien lippunauhojen ja nappikoristeiden tekemisestä :) Nämä koristeet sopivat hyvin kuosista riippuen niin synttärikortteihin, joulukortteihin kuin vaikka kutsukortteihinkin!

Lippunauhat: Ensin valmistetaan lippuja, sitten viritetään nauha kahden tuolin väliin (toisesta päästä voi kiertää kerän pari kertaa ympäri niin ei tarvitse heti katkoa nauhaa, ainakin tuollainen karheampi nauha pysyy hyvin paikallaan), sitten asetellaan liput kohdilleen ja lopuksi aletaan liimaamaan. Nauhan voi käyttää sellaisenaan kokonaisena tai pätkiä paloiksi vaikkapa kortteihin (siksi koitin pitää nauhan aika tiiviinä).


Nappikoristeet:Nappikoristeet syntyvät piparimuottien, "ympyrämuottien" (itse tein harpilla pari ympyrää pahviin ja leikkasin sabluunoiksi), nappien yms. koristeiden avulla. Itse käytin myös Hollannista ostamiani puukuvioita, paperileikkurilla tehtyjä kukkakuvioita ja jotain satunnaisia pikkukoristeita. Haaraniittejä en käyttänyt tällä kertaa mutta sopisivat hyvin tähän hommaan nekin! Kiinnitin ihan vaan liimailemalla mutta vaihtoehtoisia tapoja voisivat olla ompeleminen tai rautalankaan pujottaminen.

Nuo pienimmät napit (samoin kuin haaraniitit) ovat Suomalaisesta Kirjakaupasta. Ovat muuten kivoja ja haaraniitit vieläpä kohtuuhintaisia. Napit ostin kun oli alealealee, joten niiden hintaa en kommentoi.
Noiden paperikukkien säilytyskotelo (samoin kuin edellisen postauksen tämä muovilokerikko) ovat Tigerista! Käteviä ja edullisia – suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti