keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Helppo kuva-alias lapsille

Juhannuksen vietossa olivat mukana kolme ja puolivuotias kummityttöni sekä viisivuotias isosisko, joille kasasin mukaan pienet puuhapussit keskikesän juhlan kunniaksi. Ajanvietettä löytyi kaupan hyllyiltä, mutta teinpä mukaan myös hyvin simppelillä mallilla Kuva-aliaksen. Tyttöjen vanhemmat ja muutkin juhannusvieraat ovat innokkaita pelaajia, niin pitihän tytöillekin saada oma peli mukaan.

Tämä peli on helppo tehdä ja vaikeustasoa voi vaihdella kuva-aiheiden mukaan. Otin nipun sopivan kokoisia korttipahveja, joita toki voi leikata myös itse kartongista. Täysin samankokoisia kun pahvien ei tarvitse olla. Kuvia leikkaan lehdistä talteen jatkuvasti, mutta uskoisin, että aika nopeasti löytyisi aliakseen käyttökelpoisia kuvia myös ihan varta vasten etsittynä. Sitten vain liimataan kuvat kortteihin ja varsinkin isompaa, lukutaitoista tytsyä ajatellen, kirjoitin vielä sanat tussilla mukaan.

Kumpikin tyttö sai oman korttinippunsa: toisessa sekalaisia kuvia ja toisessa pelkästään eläimiä. Kansikortteihin leikkasin kirjaimet niin ikään lehdistä.

Ensin alkuun tuntui vähän haastavan oloiselta, mutta äidin kanssa jelpittiin. Ja veikkaanpa, että tästä pelistä oppiikin ihan hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti