keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Bon voyage!


Käly lähti Pariisiin vaihtoon niin ajattelin tehdä lähtiäisiksi kortin. Eihän sitä korttia kotona ehdi kauaa katselemaan, joten (varsinkin, kun kortti oli aika jätti-iso) laitoin mukaan kuoret, joista toisen sai avata Suomessa ja toisen saattoi sitten ottaa mukaansa Ranskan päähän.

Korttiin piti tietysti saada Eiffelin torni, mutta eihän sellaista kuvaa sitten mistään valmiina löytynyt. Piti siis tehdä itse. Halusin vähän sellaista "teräs"palkkivivahdetta, joten päädyin tekemään tornin pohjan liimaamalla paperisuikaleita lomittain. Lopuksi piirsin mallin tornista, jäljensin sen tälle tekemälleni pohjalle ja leikkasin saman muotoiseksi. Harmitti vaan, että valitsemani taustapaperi oli liian samansävyinen kuin torni, pitää katsoa tarkkaan, että torni erottuu ;) Muuten kortista tuli sellainen kuin ajattelinkin.


Eiffelin ylimääräiset reunat toivat sitten vähän koristusta kortin yläkulmaankin ja vähän pariin muuhunkin korttiin! Kirjekuoret laitoin korttipohjaan kiinni nyörillä. Kun teki harpin terällä reiät valmiiksi pohjaan niin nyörin pujottamisessa ei ollut mitään ongelmaa.

En osaa ranskaa niin google translate käänsi pari
tarpeellista sanaa... :P

Mutta mitä löytyi kuorista? Suomen kuoresta löytyi heippaukset ja Ranskan kuoresta tukku suomalaisia ominaisjuttuja, joita voi tarvittaessa muistella tai unohtaa :P Näitä olivat vuodenajat, kansallemme ominaiset käyttäytymismallit, luonto, kansallisylpeydet sekä mainittavat paikat, esimerkiksi Nummela.

Loppukevennyksenä muutamat näistä tulostetuista kuvista! Ja sen jälkeen äkkiä tekemään viivästynyttä kihlajaiskorttia sekä korttia vastasyntyneelle tyttövauvalle... :)


4 kommenttia: