maanantai 9. syyskuuta 2013

Kihlajaiskortti fimomassalinnuilla

Juhannuksena tuli taas kihlausuutisia ja tovi siinä meni, että sain kortin tehtyä ja sitten vielä annettua. Nyt kehtaa laittaa sen tännekin, kun pari on kortin viimein nähnyt. Kortti sai morsmaikulta ihastelevat kommentit ja sulholta hyväksyvät mutinat :P Sulhanen on lapsuudenystäväni ja aika harvoin häntä sanattomaksi saan, mutta tämä kerta lasketaan sellaiseksi. Ilmeisesti kihlajaisuutisia ei juurikaan korteilla muisteta?

Halusin korttiin tuollaiset liikkuvat/liikuteltavat linnut ja oli niissä sekin ajatus, että jos korttia ei säästetä niin linnut voi halutessaan ottaa talteen. Lintujen tekeminen oli operaatio sinänsä ja olisi voinut onnistua paremminkin.... mutta mutta harjoituksella se alkaa sujumaan mycket bättre!

Tein linnut seuraavalla tavalla:
- Piirsin linnun kuvan pahville ja leikkasin, kun olin lopputulokseen tyytyväinen.
- Liiskasin Fimo air lightia (tjsp... suomeksi: kevyttä huoneilmassa kovettuvaa muovailumassaa) ohueksi levyksi ja painoin lintukuvion massaan.
- Vedin veitsellä ääriviivat, mikä oli se hankala juttu, sillä terä ei oikein leikannut ja kuvassa oli yksityiskohtia.
= Sain kuin sainkin aikaan jonkinsorttiset linnut!
- Harpin terällä tein vielä lankaa varten pujotusreiät ja annoin lintujen kuivua.
- Massa oli valkoista mutta maalasin vielä akryyliväreillä vähän siistimmäksi (+ pahvista oli jäänyt lyijykynän jäljet massaan).

Huomioitavaa oli, että nuo linnut kuperoituivat vähän. Tässä kohti se ei haitannut, mutta kannattaa varautua tähän, jos ei itse sitä halua. En tiedä kyllä mistä johtui. Ehkä siitä, että levy oli ohut tai se että ne kuivuivat viileän metallialustan päällä? No, ehkä se selviää tulevien fimoprojektien aikana :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti